taboola
 

“Επενδύουμε στη
γνώση, ώστε
να κάνουμε πολίτες
ικανούς να διεκδικήσουν
και να πετύχουν
σε οποιοδήποτε
εργασιακό
περιβάλλον”

ΝΕΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΣΑΛΕΥΡΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Κυρίες, κύριοι και αγαπητά μας παιδιά καλημέρα σας!

Σαν να ήταν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος από τότε που βρεθήκαμε σε αυτήν την αίθουσα, σε ένα  παραδοσιακό ραντεβού που ανανεώνεται εδώ και 45 χρόνια. Ένα ιδιαίτερο ραντεβού, που τελικά έχει γίνει ΛΑΤΡΕΙΑ από μέρους μας και το ίδιο διαπιστώνω και από σάς!

Συναντιόμαστε και πάλι για να απολαύσουμε τα παιδιά μας για όσα έχουν να μας πουν και να μας τραγουδήσουν για τον ερχομό των Χριστουγέννων και παράλληλα, να κάνουμε τον απολογισμό μας για την χρονιά που φεύγει και να υποδεχθούμε την νέα. 

Και τι αλήθεια δεν πρωτοσυνέβη στο διάβα της!

Πόσα σημαντικά και ασήμαντα, μικρά και μεγάλα γεγονότα! Πόσες ανακατατάξεις που μας επηρέασαν, μας άλλαξαν, μας προβλημάτισαν! Κι αν φευγαλέα μας λιγοψύχησαν, Δεν μας γονάτισαν. Αντίθετα, μας θωράκισαν με υπομονή και δύναμη, μας γέμισαν με πείσμα και πάθος για  συνεχή αγώνα διάκρισης. 

Επιλέγουμε την ευθύνη γι’αυτό επενδύουμε στην ποιότητα. Σε λίγο θα δρέψουμε και τους καρπούς της. Θα χειροκροτήσουμε όλοι μαζί  τους επιτυχόντες της περσινής περιόδου. Άλλης μιας χρονιάς που αγγίξαμε σχεδόν το 100% σε επιτυχία σε όλους τους επίσημους φορείς που έλαβαν μέρος τα παιδιά μας. Εδώ, θα ήθελα να επισημάνω ότι επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς φορείς που τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης και καταξίωσης.

Κυρίες και κύριοι, όλα αυτά τα χρόνια επιλέγουμε το δύσκολο, το διαχρονικό, το στέρεο. 

Δεν εφησυχάζουμε,  συνεχώς ανανεωνόμαστε. 

Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και πρακτικές.

Παρέχουμε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα των ξένων γλωσσών και της Πληροφορικής  που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο που εταιρείες και οργανισμοί, με νευραλγικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, εδώ και χρόνια μας εμπιστεύονται την επιμόρφωση των στελεχών τους. Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε, να προτείνουμε και τέλος, να υλοποιούμε επιτυχώς, εκπαιδευτικά προγράμματα που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους και την θέση τους στην αγορά εργασίας. 

Αναζητούμε διεξόδους, δημιουργούμε προϋποθέσεις  και σχεδιάζουμε δράσεις για ίσες ευκαιρίες προς όλους.

Εμπνέουμε, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τα παιδιά μας. Κοντραριζόμαστε με καθετί ευτελές, φτηνό και πρόσκαιρο. Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή βίας, ατομισμού και αυταρέσκειας. Χειροκροτούμε την ομαδικότητα, το μοίρασμα, την πάλη.

Ακολουθούμε τον ανήφορο και σε αυτό μας το ταξίδι, ευτυχώς, έχουμε πολλούς συνοδοιπόρους!

Σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ πρώτιστα και στην δική σας συμβολή! Στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, αφού μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια την μόρφωση των παιδιών σας, καθώς και την δύναμη που μας εμπνέετε στηρίζοντας το έργο μας.

Στους  συνεργάτες μου, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του. Που αγκαλιάζει με αγάπη το παιδί. Που μεταλαμπαδεύει  τις γνώσεις του και διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Και ιδιαίτερα στην οικογένειά μου που στέκεται ακούραστος συνοδοιπόρος σε αυτό το δόσιμο.

Φίλοι μου, σε λίγες ημέρες θα γεννηθεί μια νέα χρονιά! 

Παίρνοντας δύναμη από τα χρώματα της ανατολής,  όλοι μαζί ας ξεδιπλώσουμε τα ταλέντα μας και να ζωγραφίσουμε και πάλι από την αρχή ένα καλύτερο κόσμο γεμάτο αγάπη, ειρήνη, συμφιλίωση, ευημερία, δημιουργία, πολιτισμό.

Ας τολμήσουμε να χαράξουμε νέους δρόμους  για τα παιδιά μας.

Ας  τα εμπνεύσουμε με ελπίδα, πάθος και φώς. 

Ας τα στηρίξουμε  στα βήματά τους και  τέλος,

Ας τους δώσουμε τις σωστές συντεταγμένες  ώστε να έχουν  τύχη τα όνειρά τους . Γιατί να ξέρετε, τότε  και  μόνον τότε θα έχουμε πετύχει!!!

Σε αυτό το σημείο αφού σας ευχηθώ εκ μέρους όλων μας  Καλά Χριστούγεννα και το 2016 να είναι χρονιά ευτυχίας, προόδου  και ευημερίας για όλους σας, δίνω τον λόγο στα παιδιά. 

Ας τους υποδεχθούμε με ένα δυνατό χειροκρότημα!


footerlogo

Πνευματικά δικαιώματα Salevris © 2013, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος


κατασκευή ιστοσελίδων | web design: ClickMedia