taboola
 

“Επενδύουμε στη
γνώση, ώστε
να κάνουμε πολίτες
ικανούς να διεκδικήσουν
και να πετύχουν
σε οποιοδήποτε
εργασιακό
περιβάλλον”

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Σαλευρής επενδύει στην εκπαίδευση!

Ο όμιλός μας φροντίζει συνεχώς για την διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση των καθηγητών μας, γεγονός που μας βοηθάει να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

 

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο ρόλος του δασκάλου είναι καθοριστικός στην εκπαίδευση των νέων μας και συμβάλλει αποτελεσματικά στην απόκτηση των γνώσεων τους  και στην κατάκτηση υψηλών στόχων, πραγματοποιούμε κάθε χρόνο μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια.  Τα σεμινάρια αυτά έχουν ως στόχο να εμπλουτίσουν  και να βελτιώσουν οι καθηγητές μας τις ήδη υπάρχουσες  γνώσεις τους  και επιπλέον, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες  που θα τους βοηθήσουν στο διδακτικό τους έργο.

 

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μας  δράσης και εν όψει της έναρξης της σχολικής περιόδου 2014-2015, στην έδρα του ομίλου μας,  στις 15/09/2014, σε συνεργασία με το Ψυχολογικό Κέντρο Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών ΑΡΣΗ, πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία, εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας  5 ωρών.  Θέμα του σεμιναρίου ήταν  "Η φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, ο έγκαιρος εντοπισμός τους και οι τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους στα πλαίσια της τάξης".

 

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματολογίες:

  • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες : ορισμός, αιτιολογία, συμπτωματολογία, τα χαρακτηριστικά των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.    
  • Η διάκριση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών από τις απλές Μαθησιακές Δυσκολίες.   
  • Η Διαταραχή Ελλειμματικής ΠροσοχήςΥπερκινητικότητα (ΔΕΠ – Υ): η φύση της ΔΕΠ-Υ, τα χαρακτηριστικά των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και η σχέση της με τις μαθησιακές δυσκολίες.
  • Οι βασικές αρχές για τη διδασκαλία παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: τεχνικές αντιμετώπισης των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών μέσα στην τάξη.

 

Ο σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν επαρκώς οι καθηγητές μας για την φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και να μπορούν να τις διακρίνουν από τις απλές Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχοντας ως αποτέλεσμα, την ικανότητα να μπορούν  να εντοπίζουν  εγκαίρως, ένα παιδί που παρουσιάζει κάποια Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία, να ενημερώνουν σχετικά τους γονείς και τέλος, να μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά στην εκπαίδευσή τους.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ψυχολογικό Κέντρο Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών ΑΡΣΗ.  Το κέντρο ΑΡΣΗ λειτουργεί από το 1990 και ειδικεύεται στις αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών. Πλαισιώνεται από ομάδα ειδικευμένων επιστημόνων, με πολύχρονη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών μάθησης και συμπεριφοράς. Οι συνεργάτες του ψυχολογικού κέντρου ΑΡΣΗ, ασχολούνται επίσης με τη συνεχή έρευνα στο χώρο των Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών. (www.arsi.gr).



footerlogo

Πνευματικά δικαιώματα Salevris © 2013, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος


κατασκευή ιστοσελίδων | web design: ClickMedia